Sajtó

Sajtó

Kritika

Érdi Tamás és a weberi zene finomságai-Papageno, 2019, Malina János

2019-07-27

Az ötéves , balatoni Klassz a pARTon Fesztivál budapesti nyitókoncertjére stílszerűen a Duna-partra néző Pesti Vigadóban került sor július 12-én este. A program, az egész fesztivál szelleméhez hűen, alapjában a derűs és harmónikus hangokra helyezte a hangsúlyt, kerülve mindazt, ami felkavaró vagy tragikus. Tette ezt azonban anélkül, hogy bárki "könnyű és szórakoztató" nyári programnak érezhette volna - garantálta ezt, hogy nagy mesterek remekműveiből épült fel. S a fesztivál alapítójának és főszereplőjének, Érdi Tamásnak is oly módon biztosított hangsúlyos szerepet, hogy közben a program sokszínűsége is megmaradt. 

Interjú

2021-09-15

Először játszik Budapesten a járványhullámok után Érdi Tamás. Szeptember 19-én az Óbudai Társaskörben Mozart A-dúr zongoraversenyét és D-dúr Koncertrondóját adja elő az Óbudai Kamarazenekarral. A Prima Primissima-díjas művész eddig huszonhét országban koncertezett – most utazásról, az elmúlt másfél évről és sok másról mesélt.

2021-05-27

Az egyre pontosabban körvonalazódó tervek szerint 2021-ben július 9. és augusztus 13. között  hetedszer gyűjti maga köré művészbarátait Érdi Tamás zongoraművész a Klassz a pARTon Fesztivál keretében. A pandémia harmadik hullámát követő nyitás első napjaiban beszélgetünk, amikor még újdonság, hogy a nyári közterületeken nem kell maszkot viselni és talán már bízhatunk benne, hogy a nyári koncertek korlátozás nélkül megrendezhetők.

2014-04-19

"Ha idejében megismertetik a gyerekekkel a komolyzenét, akkor a legtöbben megszeretik"

Vajna Tamás interjúja 

2014-04-17

Beethoven és Brahms művein át jut el Mozarttól Bartókig nagytermi hangversenyén Érdi Tamás. A zongoraművész nemrégiben a brit publikumot kápráztatta el. Erről és idei terveiről kérdeztük a 33 éves Prima Primissima díjas művészt.