Életrajz

Érdi Tamás egy hibás inkubátor következtében vesztette el a látását. Zenei érdeklődésére hamar felfigyeltek. Tanára, Becht Erika egy speciális módszerrel, a darabok újra-komponáltatásával "láthatóvá" teszi számára a kottát. A Prima Primissima és Liszt-díjas zongoraművész 17 évesen Moszkvában megnyerte a Louis Braille Zongoraversenyt, majd a Bécsi Zeneakadémián eltöltött két év után a torontói Királyi Zenei Konzervatóriumban Leon Feisher növendékeként szerzett művészdiplomát. Koncertjeit a Carnegie Hall, a Lincoln Center és a Barbican Center hallgatóságával együtt immár 28 ország publikuma élvezte.

Magyarországra való hazatérése óta Mozart, Chopin, Schubert , Liszt, Bartók és Beethoven lemezei a Hungaroton gondozásában jelennek meg, fő mentorai Kocsis Zoltán és Vásáry Tamás voltak, akikkel tucatnyi nagy sikerű koncertet adott.

Kocsis Zoltán  2010-ben így nyilatkozott : "Sokkal érzékenyebben nyúl a billentyúkhöz, mint a látó emberek...az ő játékában, bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges. Azt merném mondani, hogy Chopin-i mértékkel lehetne ezt a képességet mérni..."

Érdi Tamás álmodta meg azt a sikeres szabadtéri komolyzenei fesztivált, amely nyaranta kerül megrendezésre Klassz a pARTon! címmel, ahol esténként világhírű muzsikusok koncertjeit élvezheti a minőségi zenére vágyó közönség.