Csordás Klára, Érdi Tamás és a Grazioso Kamarazenekar koncertje, vezényel Nicolas Krauze

2022. július11

19:30

Budapest

Vigadó

„Mozart nélkül lehet élni, de nem érdemes”. A Klassz a pARTon! fesztivál idei nyitókoncertjén Érdi Tamás zongoraművész kiváló művésztársaival, Csodás Klára operaénekessel, a Grazioso Kamarazenekar zenészeivel, és Nicolas Krauze karmesterrel bizonyítja e mondat örökérvényű igazságát.

„Minden zenekarnak kell, hogy legyen egy magja” – Kocsis Zoltán ezzel a biztatással indította útjára 2007-ben a Nemzeti Filharmonikus Zenekar válogatott művészeiből alakult Grazioso Kamarazenekart, amely Bangó Ferenc koncertmester irányításával és Detvay M. Marcella elnökségével azóta is a legkiválóbb karmesterekkel dolgozik együtt.

Kocsis Zoltán hatása és biztatása ott van Érdi Tamás játékában is, aki zongoraművészként lenyűgöző utat járt be a legnagyobb hazai koncerttermek mellett a New York-i Carnegie Hallig és a londoni Barbican Centerig. Érdi Tamásnak a Klassz a pARTon! fesztivál művészeti vezetőjeként is szívügye, hogy azokhoz is eljuttassa a zenét, akik csak ritkán tapasztalhatják meg a klasszikus zene erejét. Vallja, hogy „akármi is történik, a zene nem hallgathat el, mert gyógyító ereje van, s erre az embereknek – ha valamikor –, most igazán szüksége van.”

Karmesterként a mély zeneiséggel, kiváló technikai képességekkel, egyedülálló ötletekkel és lenyűgöző karizmával bíró Nicolas Kreauze-t köszöntheti a közönség. Krauze az Ukrán Nemzeti Filharmónia Zenekarának első vendégkarmestere, valamint a párizsi Orchestre de Chamber Nouvelle Europe együttes zenei igazgatója.

Ugyancsak igazi európai jelenség Csordás Klára, aki hatévesen kezdett énekelni, pályafutását Bécsben kezdte, majd Stockholmba került, és jelenleg Franciaországban él.

A Cziffra-díjas énekesnő hangja karakteres, mély tónusú és gazdag, és egész lényéből sugárzik, hogy hisz a muzsikában, hisz abban, hogy ezen az örökké változó és mindig ugyanolyan nyelven minden fontosat el lehet mondani.

Műsor:

Mozart: 41. (C-dúr) szimfónia, K. 551 („Jupiter”)

Mozart: 23. (A-dúr) zongoraverseny, K. 488

Mozart: Titusz kegyelme –„Deh, per questo instante”

Mozart: Titusz kegyelme – „Non piu di fiori”

 

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

A koncerteken készülő fotó- és videofelvételeket a Cimbora Alapítvány promóciós célokra használja fel. 

A koncert ingyenes, de regisztráció szükséges.

REGISZTRÁCIÓ HAMAROSAN  ITT